NORSU

Eläimet pelissä

Norsun muisti -pelissä on 16 eläinlajia. 14 nisäkäsperhettä ja 2 lintuperhettä.


Ilves


Ilves on kissaeläimiin kuuluva suurpeto.
Metsäkauris


Metsäkauris on Euroopan pienin hirvieläin.
Oranki


Oranki on älykäs ihmisapina.


ELÄIMET ensimmäisessä korttisarjassa

PELIN NORSU on afrikannorsu.
PAPUKAIJA on ara.
PINGVIINI on keisaripingviini.

AI-AI (Daubentonia madagascariensis)
Ai-ai eli sormieläin elää Madagaskarin saaren sademetsissä ja se on yksi itä-rannikon yleisimmistä puoliapinoista. Sillä on suuret silmät sekä korvat ja se liikkuu öisin. Ai-ai kaivelee pitkällä, kapealla keskisormella puista eläviä toukkia, mutta se syö myös hedelmiä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ai-ai

GUANAKO (Lama guanicoe)
Guanako elää Etelä-Amerikan länsiosan vuoristoissa ja tasangoilla. Guanako on kesyn laaman kantamuoto. Guanako kuuluu kamelien heimoon ja pystyy elämään pitkiä aikoja ilman vettä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Guanako

ILVES (Lynx lynx)
Ilves on kissaeläimiin kuuluva suurpeto, joka liikkuu hämärissä ja öisin pyyntiretkillään. Ilves elää Euroopassa Skandinaviassa, (Suomessa), Baltian maissa, Venäjällä sekä harvalukuisampana Keski- ja Etelä-Euroopassa. Ilves on metsien eläin, mutta sitä tavataan myös tundralla.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilves https://wwf.fi/elainlajit/ilves/

JÄÄKARHU (Ursus maritimus)
Jääkarhu on sopeutunut elämään kylmillä alueilla Kanadassa, Venäjän pohjoisosissa, Länsi- ja Pohjois-Alaskassa, Grönlannissa ja Huippuvuorilla. Jääkarhu on suurin maalla elävä petoeläin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4%C3%A4karhu https://wwf.fi/elainlajit/jaakarhu/

KARIBU (Rangifer tarandus)
Karibut ovat peuroja, jotka elävät Kanadassa ja Grönlannissa. Ne ovat sukua puolikesyille poroille, mutta ovat villieläimiä, jotka vaeltavat laumoissa etsimään ravintoa eri laidualueilla vuodenaikojen mukaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Karibu

KOALA (Phascolarctos cinereus)
Koala eli pussikarhu on Australiassa elävä pussieläin. Koala syö ravinnokseen vain tiettyjen eukalyptuspuiden lehtiä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Koala

LEIJONA (Panthera leo)
Afrikanleijonien esiintyy Saharan eteläpuoleisilla savanneilla. Leijona on suuri kissapeto, joka elää laumoissa ja saalistaa ryhmissä.Komeaharjainen uros puolustaa elinpiiriä ja naaraat hoitavat metsästyksen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Leijona

METSÄKAURIS (Capreolus capreolus)
Siro, kauniis metsäkauris on Euroopan pienin hirvieläin. Metsäkauriit elävät pienissä perheryhmissä monenlaisilla alueilla; niitä tavataankin mm. sekametsissä, niityillä ja pelloilla.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mets%C3%A4kauris

NORSU (Loxodonta africana)
Afrikannorsu on älykäs ja seurallinen eläin, jolla on erinomainen muisti. Afrikannorsuja eli aikoinaan koko Afrikan mantereella, mutta nykyisin laumoja esiintyy lähinnä läntisessä ja itäisessä Afrikassa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Norsut https://wwf.fi/elainlajit/afrikannorsu/ https://wwf.fi/elainlajit/aasiannorsu/

ORANKI (Pongo)
Orangit ovat älykkäitä ihmisapinoita, jotka viettävät suurimman osan ajastaan sademetsän puissa.Nykyään orankeja elää luonnossa vain Borneon ja Sumatran saarilla.
https://wwf.fi/elainlajit/oranki/ https://fi.wikipedia.org/wiki/Orangit

PANDA (Ailuropoda melanoleuca)
Isopandoja tai pandakarhuja elää nykyään vain Kiinan keskiosan syrjäisissä vuoristoissa. Sen ravintokoostuu pääasiassa bambusta.
https://wwf.fi/elainlajit/panda/ https://fi.wikipedia.org/wiki/Isopanda

PAPUKAIJA (Ara)
Arat ovat Etelä- ja Keski-Amerikan sademetsissä eläviä värikkäitä ja pitkäpyrstöisiä papukaijoja. Ne ovat äänekkäitä lintuja, jotka viihtyvät toistensa seurassa pienissä parvissa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Arat

PINGVIINI (Aptenodytes forsteri)
Keisaripingviini on suurin pingviinilaji, jota tavataan ainoastaan Etelämantereella. Naaras munii yhden munan, jonka koiras hautoo huolellisesti muutaman kuukauden ihopoimun suojassa, kunnes naaras palaa takaisin pyyntireissulta huolehtiakseen vuorostaan kuoriutuneesta poikasesta.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Keisaripingviini

SIMPANSSI (Pan troglodytes
Simpanssit elävät trooppisessa Afrikassa metsissä ja savanneilla. Simpanssit ovat ihmisapinoita, ne ovat hyvin seurallisia, yhteisöjä muodostavia älykkäitä eläimiä.
ttps://wwf.fi/elainlajit/simpanssi/ https://fi.wikipedia.org/wiki/Simpanssi

SUSI (Canis lupus)
Harmaasusia esiintyy Pohjois-Amerikassa ja Euraasiassa. Kotieläimemme koira on suden kesymuoto. Susi muodostaa perhelaumoja ja saalistaa pääasiassa isoja sorkkaeläimiä.
https://wwf.fi/elainlajit/susi/ https://fi.wikipedia.org/wiki/Susi

TIIKERI (Panthera tigris)
Tiikereitä elää enimmäkseen trooppisissa sademetsissä Itä- ja Kaakkois-Aasiassa. Tiikeri on suurin kissaeläin, vahva ja lihaksikas.
https://wwf.fi/elainlajit/tiikeri/ https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiikeri